Žitný kvásek Dr. Oetker
Kategorie: KOLONIÁL, Komodity (cukr, sůl, mouka...), Přísady na pečení
Žitný Kvásek pro moderní i tradiční pečení z kváskového těsta v praktickém jednorázovém balení na 500 g mouky. Je vhodný na pečení kváskového chleba a pečiva, ale také na pečení sladkých moučníků například bábovek, mazanců nebo vánoček. Obsahuje bakterie mléčného kvašení a tím dodá chlebu i pečivu dokonalou, lehce nakyslou kváskovou chuť a vůni. Kváskové pečivo tak vydrží déle čerstvé.
Kvásek můžete použít také na přípravu těsta v domácí pekárně. Certifikovaný VEGAN výrobek.
Základní informace
Výrobce/distributor | Dr. Oetker, spol. s r.o. Americká 2335 272 01 Kladno |
---|---|
Značka | Dr. Oetker |
WWW | https://www.oetker.cz/kvasek |
Gramáž / objem spotřebitelského balení | 15 g |
Počet ks v kartonu | 30 |
Datum uvedení na český trh | 04/2020 |
Doporučená maloobchodní cena | 13,50 - 13,90 Kč |
Složení
Žitné mlýnské produkty, startovací kultury. Může obsahovat stopy LUPINOVE MOUKY.
Hlavní konkurenční výhoda produktu
S Žitným kváskem Dr. Oetker můžete péct dvěma způsoby – rychle nebo tradičně. 1/ Rychlé pečení kváskového chleba – pro okamžité použití sušeného kvásku je nutné do těsta přidat i sušené droždí. Výhodou je, že nemusíte kvásek pěstovat předem. Díky kvásku a droždí je pak chléb krásně nakynutý a zároveň vzdušný, kvásek mu tak dodá typickou kváskovou chuť a vůni. Recept na rychlé pečení domácího kváskového chleba, který najdete na obalu, byl pečlivě vyzkoušený ve Zkušební kuchyni Dr. Oetker. Pokud dodržíte správný postup i vybrané suroviny, máte 100 % jistotu, že se vám chléb povede. 2/ Tradiční pečení kváskového pečiva – sušený kvásek můžete také oživit a péct bez potřeby dalších kypřidel. Musíte ale počítat s tím, že tento proces bude trvat několik dnů.
Produktové varianty
8595072629300 |